Marian van der Haar, Verpleegkundig specialist in opleiding

Door
in Nieuws

In september is verpleegkundige specialist Marian van der Haar bij ons met haar opleiding verpleegkundig specialist gestart; zij zal zich bezighouden met onze zorg voor de Philadelphia patiënten en later ook met onze ouderen. Hieronder stelt zij zich kort voor 

Even voorstellen: 

Marian van der Haar, Verpleegkundig Specialist in opleiding 

Vanaf september kom ik het team bij de Meidoorn aanvullen met een nieuwe functie: Verpleegkundig Specialist (VS). Een VS combineert verpleegkundige en medische taken. Uiteindelijk mag ik zelfstandig medisch onderzoek uitvoeren, diagnoses stellen en behandeling inzetten. Daarnaast krijg ik taken op gebied van kwaliteitszorg en waar nodig verbeteren van de samenwerking met alle betrokken zorgverleners bij een patiënt/bewoner. 

Deze functie heeft meerwaarde bij doelgroepen waarbij ik word ingezet. Ik start met de bewoners van Philadelphia. Later zal ik me ook gaan richten op de doelgroep kwetsbare ouderen. De artsen hopen hiermee de kwaliteit van zorg bij deze doelgroepen te verbeteren. 

Ik ga hiervoor een 2-jarige masteropleiding volgen bij de HAN in Nijmegen. Op dinsdag, woensdag en vrijdag word ik door de huisartsen in de praktijk opgeleid. Hierbij kunt u mij dus tegenkomen. 

Ik ben verpleegkundige en heb 20 jaar ervaring in een huisartsenpraktijk als praktijkondersteuner chronische zorg en ouderen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb al een paar keer mee mogen kijken in de praktijk en op de locaties van Philadelphia. Ik kijk er naar uit om op mijn nieuwe werkplek te starten.