Afspraak maken 

Voor meer informatie over onze spreekuren, klik hier.

Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 08.00 – 11.00 uur & 11.30 – 17.00 uur op het                              telefoonnummer: 0575-56 22 24. Wij stellen het op prijs als u ons voor niet spoedeisende zaken (bijvoorbeeld het maken van afspraken, stellen van vragen en voor uitslagen) belt tussen 08.00 10.00 uur & 14.00- 15.30 uur.

De assistente is uw eerste aanspreekpunt in onze praktijk. Zij zal informeren naar de aard van uw klachten. Zo kan zij, in overleg met u, komen tot een passend hulpaanbod. Bij spoedeisende zaken kunt u altijd dezelfde dag terecht.

Wij helpen graag iedereen op tijd. U kunt ons daarbij helpen. Heeft u meerdere vragen, een moeilijk probleem of is er sprake van psychische problematiek, vraag dan om een dubbel consult. Mocht u slechts een enkel consult hebben afgesproken terwijl u toch meerdere vragen heeft, dan kan de arts besluiten samen met u te kijken naar de meest urgente problemen en de overige vragen uitstellen naar een nieuw consult.

Telefonisch spreekuur

U hoeft niet altijd naar de praktijk te komen om de huisarts te spreken. Voor een korte vraag of het opvragen van uitslagen kunt u de huisarts ook telefonisch spreken. U kunt met de assistente afspreken wanneer de arts u kan terugbellen.

Huisbezoek

Omdat er in de praktijk goede onderzoeks- en behandelmogelijkheden zijn, heeft een bezoek aan de praktijk vrijwel altijd onze voorkeur. Maar wij begrijpen dat er gevallen zijn waarin dat niet mogelijk is. Als u te ziek bent – of slecht ter been – om naar de praktijk te komen, kan de huisarts op huisbezoek komen. Dat gebeurt na overleg met de assistente en/of arts. Huisbezoeken dienen voor 10:00 uur aangevraagd te worden.

Praktijkondersteuners

POH-S: Diabetes, COPD, astma of hart en vaatziekten

De praktijkondersteuner biedt zelfstandig medisch inhoudelijke huisartsgeneeskundige zorg aan specifieke groepen chronische zieken.

POH-Ouderen

De praktijkondersteuner ouderen biedt ondersteuning, begeleiding en de organisatie rondom de oudere patiënt. De POH-Ouderen werkt naast de huisarts in de zorg aan kwetsbare ouderen, om zo mogelijk crisisopname te voorkomen en bij te dragen aan de juiste zorg op de juiste plek.

POH-GGZ: Jeugd en volwassenen

De praktijkondersteuner GGZ (voor mensen in psychische nood)  heeft mogelijkheid voor afspraken. Nieuwe aanmeldingen verlopen via de huisarts of de assistente.

Bloedafname

  • Via Gelre lab bent u op afspraak maandag, woensdag en vrijdag van 8.15u t/m 12.00u welkom om geprikt te worden. Voor het maken van een afspraak klikt u hier.
  • Via de assistente van de  Meidoorn bent u op afspraak dinsdag, woensdag en donderdag van 8.00u t/m 10.00 uur welkom om geprikt te worden. Neemt u hiervoor contact op met de praktijk.

Avond-, nacht- en weekenddienst

Heeft u direct zorg nodig, maar is de huisartsenpraktijk gesloten? ’s Avonds, ’s nachts en in het weekend kunt u terecht bij de Spoedpost huisartsen (voorheen huisartsenpost). Dit kan alleen op afspraak op telefoonnummer 085-079 1111 

De Spoedpost huisartsen is écht bedoeld voor dringende huisartsenzorg die niet kan wachten tot de volgende dag.  Voor meer informatie www.spoedpostzutphen.nl

Waarneming bij afwezigheid

Tijdens onze afwezigheid nemen onze collega’s in het dorp de zorg over. Onze patiënten worden op de volgende manier verdeeld over de twee collega-praktijken:
Alle patiënten met een achternaam die begint met de letter A t/m K kunnen bellen met de huisartsenpraktijk de Braamhof, 0575-561223
Alle patiënten met een achternaam die begint met de letter L t/m Z kunnen bellen met de huisartsenpraktijk marktplein, 0575-561281

Algemene informatie patiëntenportaal

Via het patiëntenportaal kunt herhaalrecepten aanvragen, afspraken voor het spreekuur maken en emailconsulten aanvragen met de huisartsen of praktijkondersteuners.

Om dit te kunnen doen heeft u eerst een account nodig bij het patiëntenportaal. Hiervoor moet u zich eerst aanmelden.

Hier vindt u meer informatie hoe dit in zijn werk gaat.