Afspraak maken voor het vroege spreekuur

Voor meer informatie over onze spreekuren, klik hier.

Voor het maken van een afspraak, stellen van vragen en uitslagen is onze assistente op werkdagen tussen 08:00 – 17:00 telefonisch bereikbaar. Bel 0575-56 22 24.

De assistente is uw eerste aanspreekpunt in onze praktijk. Zij zal informeren naar de aard van uw klachten. Zo kan zij, in overleg met u, komen tot een passend hulpaanbod. Bij spoedeisende zaken kunt u altijd dezelfde dag terecht.

Wij helpen graag iedereen op tijd. U kunt ons daarbij helpen. Heeft u meerdere vragen, een moeilijk probleem of is er sprake van psychische problematiek, vraag dan om een dubbel consult. Mocht u slechts een enkel consult hebben afgesproken terwijl u toch meerdere vragen heeft, dan kan de arts besluiten samen met u te kijken naar de meest urgente problemen en de overige vragen uitstellen naar een nieuw consult.

Telefonisch spreekuur

U hoeft niet altijd naar de praktijk te komen om de huisarts te spreken. Voor een korte vraag of het opvragen van uitslagen kunt u de huisarts ook telefonisch spreken. U kunt met de assistente afspreken wanneer de arts u kan terugbellen.

Huisbezoek

Omdat er in de praktijk goede onderzoeks- en behandelmogelijkheden zijn, heeft een bezoek aan de praktijk vrijwel altijd onze voorkeur. Maar wij begrijpen dat er gevallen zijn waarin dat niet mogelijk is. Als u te ziek bent – of slecht ter been – om naar de praktijk te komen, kan de huisarts op huisbezoek komen. Dat gebeurt na overleg met de assistente en/of arts. Huisbezoeken dienen voor 10:00 uur aangevraagd te worden.

Praktijkondersteuners

POH-S: Diabetes, COPD of hart en vaatziekten

Alle regulieren afspraken en controles worden weer opgepakt. De praktijkondersteuner zal u vanzelf weer oproepen.

POH-GGZ: Jeugd en volwassenen

De praktijkondersteuner GGZ (voor mensen in psychische nood)  heeft mogelijkheid voor afspraken. Nieuwe aanmeldingen verlopen via de huisarts of de assistente.

Bloedafname

  • Via Gelre lab bent u op afspraak maandag, woensdag en vrijdag van 8.15u t/m 12.00u welkom om geprikt te worden. Voor het maken van een afspraak klikt u hier.
  • Via de assistente van de  Meidoorn bent u op afspraak dinsdag van 8.00u t/m 10.00u  welkom om geprikt te worden. Neemt u hiervoor contact op met de praktijk.

Avond-, nacht- en weekenddienst

Buiten de openingstijden van de praktijk kunt u – alleen voor spoedeisende zaken – bellen met 0900-2009000. U wordt dan doorverbonden met het Gelreziekenhuis in Zutphen. Bezoekadres: Den Elterweg 77, 7207 AE Zutphen, ingang SEH/Huisartsenpost. Lees hier de folder huisartsenpost zutphen.

Waarneming bij afwezigheid

Tijdens onze afwezigheid nemen onze collega’s in het dorp de zorg over. Onze patiënten worden op de volgende manier verdeeld over de twee collega-praktijken:
Alle patiënten met een achternaam die begint met de letter A t/m K kunnen bellen met de huisartsenpraktijk de zegerij, 0575-561223
Alle patiënten met een achternaam die begint met de letter L t/m Z kunnen bellen met de huisartsenpraktijk marktplein, 0575-561281

Algemene informatie patiëntenportaal

Via het patiëntenportaal kunt herhaalrecepten aanvragen, afspraken voor het vroege spreekuur maken en emailconsulten aanvragen met onze praktijkondersteuners.

Om dit te kunnen doen heeft u eerst een account nodig bij het patiëntenportaal. Hiervoor moet u zich eerst aanmelden.

Hier vindt u meer informatie hoe dit in zijn werk gaat.